Střelci budou na vzduchovkářském ME v Györu bojovat i o olympiádu

Györ (Maďarsko) - Ve čtvrtek a v pátek se bude na mistrovství Evropy ve střelbě ze vzduchových zbraní bojovat o olympijská místa. Ve hře budou v Györu vždy dvě a v českém týmu o ně budou bojovat puškařky a pistoláři s pistolářkami. Ve vzduchové pušce mužů reprezentace získat olympijskou kvótu nemůže, protože už ji dříve obsadili Jiří Přívratský a František Smetana.

Redaktor RN 28.02.2024 12:25:00 4x
Střelci budou na vzduchovkářském ME v Györu bojovat i o olympiádu

Hodnocení

100%

Vítěz nedávné soutěže ve vzduchové pušce na Světovém poháru v Granadě Přívratský se Smetanou tak budou v pátek usilovat jen o medaile a s nimi také Aleš Entrichel. Pouze o body do žebříčku bez možnosti startovat v případném finále budou střílet David Hrčkulák a Petr Nymburský.

V ženské nominaci jsou Veronika Blažíčková, jež už olympijský kvótaplac vybojovala v třípolohové střelbě z malorážky, s Lucií Brázdovou a Nikolou Foistovou. Mimo soutěž bude na startu Sabina Thurnwaldová. Ve vzduchové pistoli zabojují ve čtvrtek o olympiádu dvojčata Pavel a Veronika Schejbalovi, Jindřich Dubový a Anna Miřejovská. Schejbalová se na zmíněné akci SP v Granadě naladila životní čtvrtou příčkou.

Už od pondělka v Maďarsku soutěžili junioři, z nichž se o nejlepší individuální český výsledek postarala Viktorie Šindlerová, jež skončila čtvrtá ve vzduchové pistoli. Puškařky Barbora Dubská, Marie Fouňová a Adéla Zrůstová vybojovaly bronz v nové týmové disciplíně trojic. Senioři absolvují totožný program od čtvrtka do soboty.

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.