Siniaková narozeniny postupem neoslavila, v Římě prohrála s Mertensovou

Řím - Tenistka Kateřina Siniaková v den 28. narozenin nepostoupila do třetího kola antukového turnaje v Římě. Belgičance Elise Mertensové podlehla za hodinu a 37 minut 1:6, 4:6. Česká reprezentantka prohrála s turnajovou sedmadvacítkou i popáté v kariéře.

Redaktor RN 10.05.2024 13:21:00 0x
Siniaková narozeniny postupem neoslavila, v Římě prohrála s Mertensovou

Hodnocení

100%

Siniaková, která získala minulý týden titul na turnaji nižší kategorie WTA 125 v Lleidě, prohrála po šesti zápasech. Nenavázala na triumf z úvodního kola proti Italce Nurii Brancacciové. V duelu s Mertensovou přišla pětkrát o servis, soupeřku brejkla jen dvakrát.

V prvním setu ztratila Siniaková servis už ve druhé hře, potom ještě jednou v závěru a Mertensová se po 27 minutách hry ujala vedení. Také ve druhé sadě rodačka z Hradce Králové brzy ztrácela, dokázala ale dvakrát manko brejku za stavu 0:2 a 2:3 srovnat. V sedmém gamu ale přišla o servis znovu a Mertensová už duel dotáhla. Siniaková odvrátila v poslední hře tři mečboly, další šanci na brejk už nezužitkovala a soutěž pro ni skončila.

Z turnaje odstoupila obhájkyně loňského vítězství a světová čtyřka Jelena Rybakinová z Kazachstánu. Předloňská vítězka Wimbledonu, která měla dnes ve 2. kole nastoupit proti Rumunce Irině Beguové, se odhlásila kvůli nemoci. Nahradila ji Francouzka Océane Dodinová, která ve finále kvalifikace prohrála s Brendou Fruhvirtovou.

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.