Sánchez vyhrál ve spurtu uprchlíků šestou etapu Gira, celkově dál vede Pogačar

Rapolano Terme (Itálie) - Španělský cyklista Pelayo Sánchez vyhrál ve spurtu trojice uprchlíků šestou etapu Gira d'Italia. Pro premiérový vavřín na Grand Tour si dosprintoval před dvojnásobným mistrem světa Julianem Alaphilippem z Francie. Růžový dres lídra před páteční časovkou stále drží Slovinec Tadej Pogačar, Jan Hirt je dál osmý.

Redaktor RN 09.05.2024 17:36:00 2x
Sánchez vyhrál ve spurtu uprchlíků šestou etapu Gira, celkově dál vede Pogačar

Hodnocení

100%

Závodníky dnes ve druhé polovině 180 km dlouhé etapy v Toskánsku čekaly klasikářské šotolinové cesty známé ze Strade Bianche a hned na prvním prašném úseku se od větší skupiny uprchlíků odpoutala trojice, která nakonec únik dotáhla až do konce. Jako první ve stoupání do cíle v Rapolano Terme zaútočil Australan Luke Plapp, soupeři si ale jeho nástup pohlídali a celkově třetí profesionální výhru nakonec slavil při debutu na Giru Sánchez.

Pogačar dorazil do cíle bezpečně v hlavním pelotonu 29 sekund za vítězem a udržel růžový dres, který během dne ohrožoval Plapp. V průběžném pořadí dál vede s náskokem 46 sekund před Britem Geraintem Thomasem. Hirt na osmé příčce zaostává před páteční časovkou jednotlivců na 40,6 km stále o 1:13.

Nechtěli jsme zbytečně plýtvat energií, takže jsme byli se skupinkou v úniku smíření. Nevadilo mi to, byla zábava tu zase jet. Zítra (v pátek) v časovce doufám, že se mi zase vydaří dobrý den, je to zajímavá trasa, řekl Pogačar s vyhlídkou na sedmou etapu, která by měla zamíchat celkovým pořadím.

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.