Pejšová byla nejvýše postavenou Evropankou na draftu hokejové PWHL

Saint Paul (USA) - Česká obránkyně Daniela Pejšová přišla na řadu jako první Evropanka a sedmá hokejistka v celkovém pořadí draftu zámořské profesionální PWHL. Dvojnásobnou bronzovou medailistku z mistrovství světa si vybral Boston. Pondělním draftem prošly ještě útočnice Klára Hymlárová a Noemi Neubauerová.

Redaktor RN 11.06.2024 08:29:00 0x
Pejšová byla nejvýše postavenou Evropankou na draftu hokejové PWHL

Hodnocení

100%

Boston si zvolil jednadvacetiletou Pejšovou jako svou druhou hráčku poté, co získal právo na výběr jako sedmý výměnou s New Yorkem. Je pocta vůbec tady být a zažívat to ve skutečném životě. Je to úžasný pocit, nemohu uvěřit, že to je pravda, citovala agentura AP Pejšovou, která hraje za švédský klub Lulea.

Jako celkově patnáctá přišla v Saint Paul na řadu Hymlárová. Po pětadvacetileté útočnici působící v týmu St. Cloud University sáhla Minnesota, jež premiérový ročník PWHL vyhrála. Jako třicátou z celkově 42 hráček si zvolilo Toronto čtyřiadvacetiletou útočnici Neubauerovou, která dosud hrála za Brynäs.

V úvodním ročníku PWHL, jež má být obdobou mužské NHL, se představilo celkem pět Češek: v mistrovské Minnesotě Denisa Křížová, v Ottawě pod vedením reprezentační trenérky Carly MacLeodové Kateřina Mrázová, Aneta Tejralová a Tereza Vanišová a v Montrealu Dominika Lásková.

Jedničku draftu udělal nejslabší tým minulé sezony New York ze čtyřiadvacetileté kanadské útočnice Sarah Fillerové, olympijské vítězky z Pekingu a trojnásobné mistryně světa.

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.