Největší česká naděje oštěpař Vadlejch vstoupí do ME, tři Čechy čeká finále

Řím - Největší česká naděje Jakub Vadlejch dnes vstoupí do atletického mistrovství Evropy. Oštěpaře čeká kvalifikace, obhájce stříbrné medaile Vadlejch bude házet ve druhé skupině od 14:25. Ve večerním programu se představí ve finále výškař Jan Štefela, oštěpařka Nikola Ogrodníková a překážkářka Nikoleta Jíchová.

Redaktor RN 11.06.2024 01:03:00 0x
Největší česká naděje oštěpař Vadlejch vstoupí do ME, tři Čechy čeká finále

Hodnocení

100%

Vadlejch je společně s evropským šampionem z Mnichova Julianem Weberem favoritem oštěpařské soutěže. V kvalifikaci dá jistotu postupu výkon 82 metrů, což by papírově pro Vadlejcha neměl být problém. Vedle aktuálně nejlepšího českého atleta budou v kvalifikaci oštěpu startovat ještě Jaroslav Jílek a Martin Konečný.

Trojice českých reprezentantek startovala i v oštěpu žen, ale do finále se dostala jen vicemistryně Evropy z roku 2018 Ogrodníková. Finále z Mnichova si zopakuje výškař Štefela, jenž byl před dvěma lety sedmý. První velké finále čeká Jíchovou, jejíž závod na 400 metrů překážek je za evropskou rekordmankou Femke Bolovou hodně otevřený.

Druhou polovinu desetiboje absolvuje Vilém Stráský. Do rozběhů štafet nastoupí muži i ženy na 4x400 metrů a sprinteři na 4x100 metrů.

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.