Na čtvrtfinále MS čekaly v pražské fanzóně tisíce lidí, atmosféra je uvolněná

Praha - Ve fanzóně u pražské O2 areny byly před čtvrtfinále hokejového MS mezi Českem a USA tisíce fanoušků. Výrazně převažují příznivci českého týmu, v zóně ale po odpoledním čtvrtfinále zůstali i fanoušci Slovenska a několik Kanaďanů či Švýcarů. Atmosféra je podle zpravodaje ČTK uvolněná, u stánků se ale tvoří mnohametrové fronty. Zápas začal ve 20:20.

Redaktor RN 23.05.2024 20:25:00 0x
Na čtvrtfinále MS čekaly v pražské fanzóně tisíce lidí, atmosféra je uvolněná

Hodnocení

100%

V prostoru s kapacitou pro 7000 lidí o rozloze 8400 metrů čtverečních je jedna velká a jedna malá obrazovka. Především před velkým plátnem je úplně plno. Lidé začali aplaudovat už při záběrech příjezdu českých reprezentantů do arény. Největší potlesk se ozval v momentě, kdy kamera zabrala Davida Pastrňáka.

Před vstupem do prostoru pro fanoušky musejí návštěvníci projít bezpečnostní kontrolou. Vstup je zdarma. Notebook, batoh nebo deštník jsou zakázané, lidé si je mohou uložit v úschovně za 50 korun nebo dvě eura za jeden kus.

V zóně si pak mohou lidé mezi zápasy užít například hudební vystoupení, dnes zahráli třeba Red Hot Chilli Peppers revival. Velmi vytížené jsou stánky s občerstvením, ale především obchod se suvenýry. U něj byla před večerním zápasem zhruba dvacetimetrová fronta. Organizátoři proto dovnitř pouštěli zájemce jen po skupinkách.

V odpoledním zápase v Praze Kanada porazila Slováky 6:3. Do semifinále postoupilo také Švýcarsko, které v Ostravě přemohlo Němce 3:1. Večer se vedle Čechů s USA utkají o semifinále také v severském derby Švédové s Finy.

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.