Miculyčová další medaili nezískala, na MS ve freestyle BMX byla devátá

Glasgow - Česká cyklistka Iveta Miculyčová medaili na mistrovství světa v Glasgow ve freestyle BMX nezískala. Obhájkyně bronzu a úřadující evropská šampionka skončila ve finále stejně jako v kvalifikaci devátá. Zvítězila Američanka Hannah Robertsová před pětičlenným blokem Číňanek.

Redaktor RN 07.08.2023 22:32:00 0x
Miculyčová další medaili nezískala, na MS ve freestyle BMX byla devátá

Hodnocení

100%

Zatímco evropský titul z loňska se teprve sedmnáctileté české závodnici podařilo obhájit, v boji o stupně vítězů na světovém šampionátu tentokrát neuspěla. Ve finále, které začalo kvůli dešti se zpožděním, si v první jízdě vyjela osmou nejlepší známku 72,60. Povedl se mi první trik a celkově to byla dobrá jízda, uvedla Miculyčová v tiskové zprávě cyklistického svazu.

Ve druhé zariskovala, upadla při saltu s protočením řídítek, které poprvé ukázala letos na mistrovství Evropy, a jízdu nedokončila. Poté, co se dozvěděla hodnocení (33,10), ujistila zdravotníky, že je v pořádku a odkulhala z pódia.

Bohužel se mi řídítka zasekla o koleno a už jsem šla. Takový je prostě freestyle... Jsem v pořádku, jen mě trochu pobolívá koleno, ujistila Miculyčová. Zkusili jsme zariskovat, ale ten risk nám nevyšel. Důležité je, že je Iveta v pořádku. Tu cestu má pořád před sebou, řekl na adresu své svěřenkyně její trenér Michael Beran.

Robertsová uhájila světový trůn před silnou skupinou Číňanek a získala čtvrté zlato z MS za sebou a páté celkově. Vítěznou sérii přerušila jednadvacetiletá Američanka v roce 2018 bronzem. Dnes jí stačila jediná jízda, v níž si vyjela známku 91,04, pak už na dráhu nemusela. Stříbro získala Sun S'-pej (89,10) a bronz Čou Chuej-min (87,90).

Drama nabídl závod mužů, jichž jelo ve finále čtyřiadvacet, zatímco žen dvanáct. Po prvním kole šestý Brit Kieran Reilly zajel fantastickou druhou jízdu a poskočil do čela se známkou 95,80. Po úvodní jízdě až dvacátý Američan Nick Bruce byl po druhém pokusu hned za ním (93,90).

Závěr závodu přerušilo nevlídné počasí, a to ve chvíli, kdy se chystali poslední dva jezdci - obhájce titulu mistra světa Rimu Nakamura z Japonska a olympijský šampion Logan Martin z Austrálie. Po delší odmlce a vysušení dráhy na ni vyjel Nakamura a zařadil se na třetí místo. Martin se blýskl parádní jízdou, ale nakonec zůstal se známkou 95,30 těsně druhý.

Muži - park: 1. Reilly (Brit.) 95,80, 2. Martin (Austr.) 95,30, 3. Bruce (USA) 93,90, ...v kvalifikaci 32. Beran, 35. Habada (oba ČR).

Ženy - park: 1. Robertsová (USA) 91,04, 2. Sun S'-pej 89,10, 3. Čou Chuej-min (obě Čína) 87,90, ...9. Miculyčová 72,60, v kvalifikaci 26. Jalůvková (obě ČR).

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.