Cyklistka Miculyčová postoupila na MS do finále ve freestyle BMX

Glasgow - Česká reprezentantka Iveta Miculyčová postoupila na cyklistickém mistrovství světa v Glasgow do finálové dvanáctky v disciplíně BMX freestyle. V dnešní kvalifikaci obsadila sedmnáctiletá závodnice, která v červnu obhájila titul evropské šampionky, deváté místo. Finále se pojede v pondělí.

Redaktor RN 06.08.2023 19:44:00 1x
Cyklistka Miculyčová postoupila na MS do finále ve freestyle BMX

Hodnocení

100%

Soutěžní program disciplíny výrazně narušilo počasí. Kvalifikace se měla jet původně již v sobotu, dnes měly závodnice ukázat své umění v semifinále. To ale pořadatelé zrušili a dvě kvalifikační jízdy, z nichž se započítává průměrné skóre, určily dvanáctku finalistek.

První kvalifikační jízda vyšla Miculyčové na výbornou a měla z ní pátou nejlepší známku (74,74). Ve druhé si po menším zaváhání vysloužila patnácté nejvyšší skóre (61,22). Výsledných 67,98 stačilo na deváté místo. Bronzová olympijská medailistka z Tokia Švýcarka Nikita Ducarozzová, která byla kvůli nepovedené první jízdě celkově třináctá, měla jako první nepostupující výslednou známku 63,50.

Druhá česká závodnice Kateřina Jalůvková obsadila ze třiceti startujících 26. místo. Kvalifikaci vyhrála jednička současného žebříčku a stříbrná medailistka z olympijského závodu v Tokiu Hannah Robertsová z USA.

Nepříznivé počasí ovlivnilo také kvalifikaci mužského závodu. Z dosud dokončených jízd je však jasné, že Češi Tomáš Beran s Martinem Habadou se mezi finálovou čtyřiadvacítku neprobojují.

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.