Na svátek svatého Martina 11. listopadu si tradiční pokrm, husu, dopřeje podle průzkumu 55 procent lidí v Česku. Pouze 21 procent dotázaných si však husu připravuje doma. Do restaurace chodí na husu 20 procent Čechů a 14 procent jich zajde na husu k rodičům, jiným příbuzným nebo k přátelům.
V přílohách k huse mají lidé rádi pestrost. Největší podíl Čechů si k ní dává kombinaci různých knedlíků a také kombinaci červeného a bílého dušeného zelí. Takové varianty volí téměř polovina lidí v Česku. U lidí, kteří si dávají pouze jeden typ přílohy a zelí, je nejpopulárnější bramborový knedlík a červené zelí. Malá část populace si k huse dává specifické regionální přílohy, což jsou třeba lokše či drbáky čili placky a knedlíčky z bramborového těsta.
Ke svátku svatého Martina patří také svatomartinská vína, tedy první vína nového ročníku. Že jde o nejmladší vína, v průzkumu správně odpověděla většina lidí, celkem dvě třetiny.
Průzkum agentura prováděla od 3. do 5. listopadu. Zúčastnilo se jej 1312 obyvatel Česka starších 18 let.