Ceník u stánku nabízel psí maso, na místě byl i řezník. Členky a členové organizace ale u stánku kolemjdoucím vysvětlovali, že se jedná o nadsázku a opravdové psí maso k dostání není.
Touto formou happeningu chceme upozornit na zřejmou nelogičnost skutečnosti, že si vybíráme, která zvířata budeme milovat a ke kterým budeme krutí. Chceme poukázat na paradox krutého zacházení s kapry a necitlivost vůči jejich utrpení na straně jedné a soucit se psy jako domácími mazlíčky na straně druhé. Podle aktuálních vědeckých poznatků přitom ryby vnímají bolest a strach na srovnatelné úrovni jako savci, uvedl Jakub Maceja z Kolektivu pro zvířata.
Podle něj jsou kapři před vánočními svátky vystaveni velmi krutému zacházení, které začíná už převozem ze sádek. Ryby jsou vyhladovělé,vysílené a často poraněné či přidušené. Pro zvířata je již samotný transport v nevyhovujících podmínkách velmi traumatizující. Kapři zabití doma jsou na tom nejhůře, jejich utrpení se prodlužuje a jsou často zabíjení naprosto neodborně, doplnil Maceja.
Kolektiv pro zvířata upozorňuje, že pojídání kapra na Štědrý den nemá nijak dlouhou tradici, objevuje se až na přelomu 19. a 20. století. A kolemjdoucím u stánku s psím masem nabízel také různé alternativy štědrovečerní večeře.