Koncertem v Paříži Swiftová zahájila evropské turné, v hale je 42.000 fanoušků

Paříž - Americká zpěvačka Taylor Swiftová dnes večer koncertem v Paříži zahájila evropskou část svého turné Eras Tour. Skalní příznivci čekali před La Défense Arenou podle agentury AFP i několik dní a dnes ráno už se na místě tvořily dlouhé fronty. Okolí jedné z největších koncertních hal v Evropě se během dne postupně zaplnilo ženami v šatech s flitry a s kovbojskými botami, lidmi se slunečními brýlemi ve tvaru srdíček nebo s číslovkou třináct nakreslenou na hřbetu ruky, což jsou nejčastější symboly, kterými se fanoušci hlásí ke svému idolu, píše AFP.

Redaktor RN 09.05.2024 21:21:00 1x
Koncertem v Paříži Swiftová zahájila evropské turné, v hale je 42.000 fanoušků

Hodnocení

100%

Hrozně se těším. Na koncert čekám už od července, uvedl Christophe Dondon, který čekal ve frontě na vstup do haly už od rána, vybaven skládací židlí. Dvacetiletá Léa si na koncert oblékla růžové tylové šaty a vlastnoručně vyrobenou barevnou šálu. Manon Becartová se třpytkami na tvářích říká, že je velmi nadšená, a to ještě ani nejsme uvnitř.

Ve frontě před arénou se mísili dospělí, děti i starší páry. Převažovala sice francouzština, ale asi 30 procent z 42.000 vstupenek si koupili cizinci. Ve Spojených státech jsou koncerty Swiftové dražší a vyprodané, 20 procent lístků v Paříži tak skoupili právě Američané. Vstupenky ve Francii vyšly v průměru na 180 eur (zhruba 4500 korun).

Swiftová do neděle vystoupí v Paříži celkem čtyřikrát, další dva koncerty v Lyonu přidá na začátku června. Držitelé VIP lístků se do arény dostali v 15:30, všichni ostatní o hodinu později. Samotný koncert pak začal ve 20:00 a show má trval přes tři hodiny. Mezi další evropské zastávky turné patří Madrid, Londýn nebo Mnichov.

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.