Kapela Rammstein zahájí evropské turné před dvakrát vyprodanými Letňany

Praha - Německá kapela Rammstein se svou pyrotechnickou show plnou světelných efektů na 11. a 12. května vyprodala areál na pražském letišti Letňany. Každý ze dvou koncertů navštíví 60.000 lidí. Okolí areálu bude uzavřeno pro auta, pražský dopravní podnik posílí provoz metra do zastávky Letňany. Vstup mladistvých do 15 let bude možný v doprovodu osob starších 18 let. Zákaz vstupu platí pro děti do šesti let. ČTK o tom za pořádající společnost Live Nation informoval Ondřej Pojzl.

Redaktor RN 08.05.2024 10:20:00 10x
Kapela Rammstein zahájí evropské turné před dvakrát vyprodanými Letňany

Hodnocení

100%

Kapela Rammstein se do Letňan vrátí po dvou letech. Skupina v čele s hlavním autorem textů, zpěvákem Tillem Lindemannem, synem básníka a spisovatele Wernera Lindemanna, tehdy rozbouřila svou hlasitou produkcí 60.000 fanoušků.

Na letišti Letňany, kde letos Rammstein zahájí své evropské turné čítající přes tři desítky vystoupení, pořadatelé už postavili velké pódium a tribuny. Vstupenky, jejichž cena se pohybovala od 1990 do 3500 korun, byly vyprodány během několika dní. V současné době jsou v nabídce na sociálních sítích za dvoj až trojnásobek ceny. Pořadatelé ale varují, že lístky zakoupené u neautorizovaných obchodníků neopravňují ke vstupu.

Vstupenky jsou personalizované, což znamená, že každá se váže ke kupujícímu, který je uveden na vstupenkách. Držitelem práva na vstup na akci je daná osoba. Platí omezení nákupu maximálně šesti vstupenek na zákazníka.

Personalizace vstupenek a omezený počet vstupenek se provádí z důvodů férovosti a zamezování sekundárnímu trhu, kdy se vstupenky často nabízejí za navýšené ceny, uvedl Pojzl.

Vchody do areálu otevřou v 15:00, v 19:00 vystoupí francouzské duo Abélard. Koncert Rammstein by měl začít o hodinu později. Z bezpečnostních důvodů bude povolené do areálu vnášet pouze zavazadla o maximální velikosti formátu A4. Seznam dalších zakázaných předmětů je na webu pořadatelů.

V areálu bude možné platit jen bezhotovostně prostřednictvím NFCtron náramku. Bezhotovostní platba zamezí problémům, jaké vznikly na nedávném pražském Majálesu. Návštěvníky pobouřilo, když pořadatelé přestali vracet 70korunovou zálohu za kelímky. Situace vygradovala až do momentu, kdy museli zasahovat policejní těžkooděnci.

Přesné ceny občerstvení pořadatelé nesdělili. Podle Pojzla budou odpovídat cenovým relacím na podobných akcích. Například na hokejovém šampionátu, který začne v pátek v Praze a v Ostravě, budou pivo k dostání za 80 až 110 korun.

Berlínská prokuratura loni v srpnu oznámila, že zastavila vyšetřování zpěváka Lindemanna kvůli podezření ze sexuálních deliktů. Podle státních zástupců se nepodařilo shromáždit důkazy, že by Lindemann měl nedobrovolný pohlavní styk se ženami. Kvůli obviněním na Lindemannovu adresu čelila skupina Rammstein v protestům před svými koncerty. Kapela také v Německu zrušila své večírky po koncertech.

Rammstein založili v roce 1994 hudebníci pocházející z východní části Německa. Název kapely připomíná město Ramstein, kde je základna a sídlo velitelství Letectva Spojených států v Evropě a kde se koncem 80. let při letecké přehlídce stala nehoda, při které zahynuly desítky lidí. Aktuálně mají Rammstein na svém kontě šest studiových alb.

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.