Odboráři vyhlásili na pondělí stávku na letišti Berlín-Braniborsko

Berlín - Německý odborový svaz Verdi vyhlásil na pondělí výstražnou stávku na letišti Berlín-Braniborsko. Svaz dnes oznámil, že protest začne ve 3:30 SELČ a skončí o půlnoci. Letiště následně uvedlo, že kvůli stávce z něj v pondělí nebudou moci startovat žádná letadla s cestujícími. Stávka může mít podle letiště dopad rovněž na přílety.

Redaktor RN 22.04.2023 15:46:00 5x
Odboráři vyhlásili na pondělí stávku na letišti Berlín-Braniborsko

Hodnocení

100%

Leteckou dopravu v Německu již tento týden zasáhly výstražné stávky na jiných letištích, které si vyžádaly zrušení řady letů. Svaz Verdi se pomocí stávek snaží zvýšit tlak při rozhovorech se svazem BDLS, který zastupuje firmy zajišťující letištní kontroly. Odbory žádají zvýšení příplatků za práci o víkendech, o svátcích a v noci a chtějí také upravit tarifní pravidla o odměnách za přesčasy.

Znovu důrazně vyzýváme BDLS, aby 27. a 28. dubna předložil návrh, o kterém by se dalo jednat, a přestal hrát o čas. Jinak hrozí další stávky v letecké dopravě v květnu, uvedl Wolfgang Pieper ze svazu Verdi.

Letištní svaz ADV vyzval obě strany k hledání dohody u jednacího stolu. Celodenní stávka, která letiště v hlavním městě odstřihne od mezinárodního leteckého provozu, už nemá nic společného s výstražnou stávkou, uvedl. Dodal, že dotčení pasažéři mají kvůli pozdnímu ohlášení protestu pouze malou šanci najít si alternativní dopravu.

Zdroj: ČTK
Ohodnoťte počtem hvězdiček.